Gegidste rondritten

De Vlaamse Ardennen op maat fietsen? Laat je begeleiden door kenners.

Fietstoerisme is al jaren in opmars. De Vlaamse Ardennen trekken jaarlijks tienduizenden wielertoeristen, die hun eigen Ronde willen rijden, over de steilste hellingen, of heel eenvoudig van het landschap willen genieten, tussen de hellingen in. Wie niet vertrouwd is met de regio, maar wel weet wat hij of zij wil, kan een beroep doen op touroperators.

Sommigen stippelen voor jou het ideale parcours uit voor dagtrips of meerdaagse trips en begeleiden je onderweg. Anderen bieden standaardpakketten aan voor binnen- en/of buitenlandse trips naar heilige wielergronden.

EEN GREEP UIT HET AANBOD:

GUIDEON

Deze touropator biedt drie pakketten aan in Vlaanderen: Classic Roads (langs het Rondeparcours in de Vlaamse Ardennen), Flanders Fields (langs het oorlogsverleden van de Westhoek) en Flanders Hidden Roads (op de taalgrens van de Vlaamse Ardennen).

Meer info op www.guideonflanders.com

VÉLO CLASSIC TOURS

Met deze touroperator kan je zowel in België als in het buitenland op fietstocht. In het voorjaar spitst Vélo Classic zich toe op de Vlaamse klassiekers, maar je kan er ook mee naar de Ardennen, of naar Italië. Vélo Classic Tours richt zich vooral op buitenlandse toeristen.

Meer info op www.veloclassic.com

VELOFLANDERS

Met Veloflanders duik je de Vlaamse Ardennen in langs het parcours van de Ronde. Je kan er individuele begeleiding krijgen, of in kleine groepjes. Pakketten worden samengesteld op basis van je eigen verwachtingen en wensen. De ervaren gids kent de Vlaamse Ardennen als zijn broekzak en toont je de mooiste fietswegen op maat van je eigen kunnen.

Meer info op www.veloflanders.com

Kortweg Cycling

Kortweg biedt wielerreizen aan met eigen professioneel fietstransport, volgwagens en een vast team van ervaren medewerkers die de Vlaamse Ardennen als hun broekzak kennen. Fietsreizen met Johan Museeuw zijn ook een mogelijkheid.

Meer info op: www.kortweg.be

GO4CYCLING

Deze touroperator richt zich op de buitenlandse markt en brengt wielertoeristen naar het parcours van de voorjaarsklassiekers. Op hun programma staan VIP-formules en meerdaagse fietsreizen met deelnames aan cyclo events, het bekijken van klassiekers en het bezoeken van professionele teams.

Meer info op www.go4cycling.com

BAGUET VELO EVENTS

Baguet Velo Events is een evenementenbureau opgericht door ex-wielrenner Serge Baguet. Na zijn wielerloopbaan, van in totaal 20 jaar - waarvan bijna 15 jaar als profrenner - heeft hij een bureau opgestart dat zich specialiseert in evenementen die met het wielrennen te maken hebben.

Meer info op www.fietsstages-baguet.be

VOS TRAVEL

Bij deze Nederlandse touroperator vind je individuele vakanties en reisprogramma's met een hoge graad van toegankelijkheid. VOS Travel mikt niet op de krachtpatser of op de kilometervreter maar op de recreant van elke leeftijd die in de eerste plaats wil genieten van een heerlijk gezonde vakantie.

Oost-Vlaams aanbod en info